Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLAZ 2019 ve výsledcích

Letos nás krapet napínalo počasí a ač Ketkas patří nyní snad k nejsušším místům na planetě, vypadalo to do posledních hodin na fotbal v gumákách. V Brně byla určitě taková potopa, že se někteří ráno v 6:00 u hlavního pořadatele telefonicky ujišťovali, zda vůbec mají dojet. Ufff :-) Snad bude PLAZ příští rok v tomto ohledu ke spánkovému deficitu pořadatelů přívětivější. No, aspoň jsem nezaspal :-))))

Ale nakonec zželelo se matce (přírodě) natěšení hráčů a turnaj se bez problémů odehrál. Skupinu A ovládla Kalamita, překvapením bylo až páté místo poněkud oslabených Bubáků a kyjevské Dynamo asi také myslelo na vyšší příčky. Naopak manažér, kapitán a vedoucí mužstva Dopočtu se fakt nezdá a poskládal postupující tým.  Ve skupině B došlo ke kuriozní situaci, kdy Kotigers a Sapeli, měli stejně bodů, nerozhodný vzájemný zápas a úplně stejné skóre. Ke slovu přišlo dle pravidel poslední hledisko a slovo dostal los. V tomto případě jsme se shodli na klasickém kámen-nůžky-papír a prvenství ve skupině si vystříhali Kotigers. Za zmínku stojí statečný výkon mladéch Kopétek, kteří přes svůj věk obsadili těsně nepostupovou příčku. Pro další ročníky jsou určitě příslibem.

Čtvrtfinálová klání nepřinesla asi žádná překvapení a byla poměrně jednoznačná. Do dalších bojů prošla mužstva z prvních a druhých míst základních skupin. Semifinálová utkání už ale byla velice vyrovnaná a o vítězích rozhodovaly detaily. Kalamita o jediný gól zaostala za hvězdami a reprezentaty posílenými Sapeli, Kotigers si finálový duel vykopali nad Oggy a Škodíci až penaltovým rozstřelem po bezbrankové plichtě v základní hrací době.  Zklamaní semifinalisté nejprve přímý penaltový rozstřel o bronz zamítli, ale po opět bezbrankové remíze na něj stejně došlo a bronz brala Kalamita. Finálový duel byl již záležitostí Sapeli, ačkoliv po prvním poločase ještě Kotigers o branku vedli. Ve druhé půli byla znát velká zkušenost některých hráčů Sapeli a postupné dobývání obrany Kotigers slavilo úspěch. A tak mohli Sapeláci po předešlých dvou stříbrech konečně zvednout pohár Plazu.

 

Vítěz Plazu 2019       SAPELI

 

2. místo - KOTIGERS

3. místo - KALAMITA

4. místo - OGGY A ŠKODÍCI

Střelec turnaje - Ondra Jacko - Kalamita

Hráč turnaje - Daniel Hložek - Kotigers

Gólman turnaje - Václav Kubíček - Sapeli

 

Poděkování míří k rozhodčím Petrovi a Broňovi, kuchyni Jany Burešové, všem co se na organizaci a průběhu podíleli a sponzorům. Taktéž dík patří i hráčům za vcelku fairplay souboje a ač se jedná o vyhecované souboje, tak letošní PLAZ patřil k jedněm z "nejklidnějších" ročníků. Nemluvě o tom, že se ke mně nedostala ani žádná informace o případném zranění, což je asi jeden z nejdůležitějších aspektů. Škoda, že snad nestálé počasí poněkud ovlivnilo diváckou návštěvu, poněvadž po ketkovském pažitu běhali vicemistr světa z dvacítek "velkýho fotbalu", několik dalších reprezentantů ČR ve futsale či mládežnických reprezentačních výběrech, hráči nejvyšší futsalové ligy v ČR a plno dalších skvělých fotbalistů.

 

FOTOALBUM  Z  PLAZU   https://ssid.rajce.idnes.cz/PLAZ_2019/

Tak třeba zase za rok

tabulka-a-2019.jpg

tabulka-b-2019.jpg

 

ko-2019.jpg

 

 

sponzori-2019.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář