Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říčany B: Ketkovice 2:1 (1:0)

14. 6. 2008

  V improvizované sestavě jsme nastoupili proti kvalitnímu mančaftu týmu Říčany B, který byl před tímto kolem v tabulce za námi na 4.místě se ztrátou pouhých 3 bodů. A hrál se oboustraně kvalitní fotbal, ale Říčany byly přece jenom nebezpečnější v útočné fázi. A tak přišla branka po 15 minutách se domácí prosadili na pravé straně, ocentrovali a domácí útočník hlavou tvrdě zakončil. Cipa si na míš sáhl, ale vytlčit se mu ho nad břemno nepovedlo 1:0.

  Snažili jsme se hrát po zemi a místami si vytvářeli územní převahu, ale Říčanská obrana byla neprostupná. To naopak naši oba stopeři cantona ani Žán nevynikají rychlostí a tak můžeme děkovat Cipovi a střelecké nemohoucnosti Říčanských útočníků, že ještě do poločasu nepřidali další branku. Naši jedinou šanci měl Čmelda když přehazoval brankáře, ale ten na míč ještě dosáhl a srazil na roh. Našim akcím chyběla finální přihrávka nebo střela ze střední vzdálenosti, ta tam nebyla prakticky žádná a tak Říčany v poločase zaslouženě vedli.

  Po změně stran jsme se podle mého názoru zlepšili, začali více běhat a kombinovat po zemi. Šanci dostali i mladí - v 55 minutě naskočil Jarda místo Oriho a v 65. minutě Vraník místo Žána. Honza Šic se přesunul na stopera a Vraník šel hrát levého beka.

  Mohli jsme i vyrovnat, pěkně z prava centroval Marek, ale Cantonovu hlavičku brankář domácích vyrazil na roh. Domácí však z ničeho nic dali v 70.minutě druhou branku když házeli z prava aut, hlavou posunuli do vápna a domácí hráč předskočil Jardy a skóroval 2:0.

 Dali jsme všechno do útoku a snažili jsme se z výsledkem něco udělat, ale Říčanská obrana hrála tvrdě a nekompromisně. nakonec jsme se prosadili když si za hranicí šestnáctky Pižma narazil míč s Cantonem  a následně uvolnil Ladě, ten byl faulován a byla penalta. Marek ji bezpečně proměnil a dal svůj první gól v dresu Ketkovic 2:1.

  V závěru jsme se sice ještě snažili, ale Říčany ukázali, že jsou jeden z lepších mančaftů v naší třídě a výsledek si zkušeně pohlídaly. My můžeme mít dobrý pocit ze solidně odehrané druhé půle, kdy jsme si pěkně dávali balón.

Na to abychom hráli o první místo jako Loučky nebo Knínice je potřeba takový výkon předvést v celém zápase a opakovaně a takovéto vyrovnané zápasy vyhrávat. Je to již naše 6 prohra v letošní sezoně, z toho 5 jich bylo pouze o gól a jedna o 2 branky. Z toho vidíte jak je fotbal vyrovnaný a rozhodují v něm maličkosti.

Přesto bychom si 3. místo v tabulce měli před Říčanami udržet, hostíme doma Senorady B a v případě vítězství máme s Říčanami jak lepší skóre tak i vzájemné zápasy.


 

 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hodnocení hráčů

(Cantona, 16. 6. 2008 7:54)

Cipa - chytl několik šancí domácích, hlavně v první půli nás podržel. Na první gól si šáhl, na druhý neměl šanci. Na hokejového golmana dobrej výkon Cipo. :-)

Marek - hrál se fotbal po zemi a kombinovalo se, to se Marovi muselo líbit a šlomu to.

Žán - pozičně celkem dobře, ale dělal mu problém rychlost Říčanských útočníků

Cantona - to stejné co Žán, rychlost není moje přednost. Ve druhé půli i zlepšení v ofenzivě, hlavičku brankář vyrazil na roh.

Honza - na rozdíl od stoperů rychlost nechybí, ale zase to chce zlepšit odhad. Závěrečných 25 minut hrál stopera a to s přehledem.

Ori - nebyl moc vidět, u míče byl málo a proto byl střídán.

Norek - u míče byl furt, nabízel se, chtěl hrát. Nicméně finálních nahrávek na útočníka do šance tam bylo minimum a to že se občas s míčem zamotal a ztratil ho je už klasika.

Pižma - snažil se a po jeho akci padla naše jediná branka. Nicméně se za celý zápas nedostal ke střele za vápnem, možná to bylo i sílou soupeře.

Vláďa - že fyzicky zvládne lítat nahoru dolů se vědělo, chtěl hrát, byl aktivní, nicméně finální nahrávka do šance tam taky nebyla.

Jarda - střídal Oriho a nebyl horší, ale taky ne lepší. Občas se dostal do hry a i přesně přihrál. Byl pozdě u druhé branky domácích, ale to stane.

Vraník - hrál 25 minut beka a větší kiks tam neudělal. Nicméně se Senoradami nastoupí v útoku aby trochu proháněl Jerryho.

Laďa - prakticky nedostal moc nahrávek a to ovlivnilo i jeho výkon. Do jedné šance se dostal a asi měl zakončovat sám a ne přihrávat.

Čmelda - škoda jeho chytrého lobu z první půle, který brankář vyrazil. Snažil se, nabíhal, ale přes kvalitní obranu se taky moc neprosadil.

Nevadí!!

(toga, 15. 6. 2008 8:48)

Za týden si spravíme náladu s Jerryho tlupou a konečně pořádně zapijem celkem vydařenou sezonu. Tak v nedělu fotbalu ZDAR.