Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ketkovice : Lukovany 5:1 (3:1) - 2.kolo muži

1. 9. 2008

  Utkání s posílenými Lukovanami jsme začali nepřesnou hrou se spoustou špatných přihrávek. Lukovany mají zkušený tým a hlavně na záloze a v útoku se začli prosazovat, dá se říci, že v úvodu utkání byli lepším týmem, Přibylík rozdával balony a Luigi s Danem v útoku byli hodně nebezpeční.

  Nicméně fotbal se hraje na góly a ty vznikají dost často po chybách. Lukovanští obránci nám připravili první branku, když jejich přihrávku vystihl Toga, míč si narazil s Laděm a pěknou přízemní střelou načal skóre 1:0

  Další branku vypracoval Norek, když na půlce vypíchl balon a podnikl rychlý protiútok. Luigi ho stíhal marně a tak ho zkosil 30 metrů od brány. K trestňáku se postavil Toga a jeho projektil ve vzduchu zaplaval a zatímco si brankář klekl míč šel na jeho ruce, ale prudká střela stejnně přepadla do brány a ještě branáře bolely prsty. Takže Toga - 2:0

  Věděli jsme, že Lukovany jsou psychycky labilnější, což se projevilo minutu poté. Zatímco Dan Černý stál u střídaček a řešil s rozhodčí jestli může jít zpět do hřiště či ne a Luigi ležel na zemi a reklamoval faul, k míči se dostal Pižma a pěknou střelou k tyči zvýšil na 3:0. Za zmínku ještě stojí výborný Oriho roh, Laďova hlavička do břemna a Pižmova následná dorážka hlavou nad bránu.

 Nicméně ani za tohoto stavu se naše hra neuklidnila a Lukovany rozhodně nehodili flintu do žita. A zkoušeli to různě, aktivní Luigi skočil v našem vápně šipku se snahou vymodlit si penaltu, za což ho slečna rozhodčí Suchá odměnila druhou žlutou kartou a musel tedy pod sprchy. Žlutilo se i na naší straně, kdy rozběhnutý Ori nestačil zabrzdit před golmanem. Lukovany ještě do poločasu snížili, když Norek přebírající míč čelem k načí bráně byl atakován důraznými Lukovanskými hráči, míč mu vypíchli a jejich akci jsme zastavili jen za cenu faulu 25 metrů od brány. A Danova střela z trestňáku ve vzduchu zaplavala, takže ji Boris minul - 3:1

  V poločase došlo k 1 preventivní změně, když žlutého Oriho nahradil Čmelda.

  Druhý poločas začal obrovskou Pižmovou šancí, ale ten nájezd neproměnil. Jeden hráč v poli navíc byl znát a tak jsme se dostávali do šancí poměrně snadno, jenom to chtělo přesnější finální přihrávku. Uklidňující branku na 4:1 dal kapitán Laďa, když po střele do tyče se míč odrazil k brankáři a od jeho zad se dokutálel za lajnu.

  Na plac tedy vyběhl Vraník, který nahradil Migu, Vraník šel hrát levou zálohu a Žán se přesunul na post stopera. Tímto střídáním jsem zabil 3 mouchy jednou ranou, chtěl jsem aby Miga šetřil patu, Žán jako alternativa na stoperu si to tam vyzkoušel a Vraník aby posbíral herní zkušenosti.

  A na plac se po roce dostal i Jara Nedbal, kterého jsem oslovil aby nám pomohl, když je marodka. I za těch 10 minut ukázal, že je rychlej i fotbalovej, kdyby dostal kvalitnější finální nahrávku dostal by se do dvou gólových šancí.

  Ale i soupeř se snažil ve druhé půli hrát, hlavně čerstvá Lukovanská posila Dan Černý hodně zlobil, když měl míč u nohy, těžko se mu bral. Jeden Maxův zákrok na něj mohl být posouzen jako penaltový, jednou jeho hlavička skončila na břemnu Borisovy brány.

  A tak jsme trestali opět my a opět po Lukovanské chybě. Když si jejich obrana přihrávala balón a bylo půlhodiny dopředu jasné kam půjde další nahrávka nebolo pro Pižmy těžké vzít si míč a obejít vyběhnuvšího golmana a do prázdné kasy završit skóre na 5:1

  Mužem zápasu určuji Tomáše Garžíka ( Toga ), nehrál sice nijak mimořádný zápas, ale svoji první a druhou brankou rozhodl zápas.

  Výsledek 5:1 je na první pohled krásný, nicméně s předvedenou hrou nemohu být spokojen. Asi se projevuje, že jsme před sezonou nehráli žádnou přípravu, protože nám dělalo problém si přihrát na 10 metrů. Zvláště proti oslabenému soupeři jsme měli míč více podržet, uklidnit hru. Přesto máme po 2.kolech plný počet 6 bodů a ani skóre 9:1 není špatné. A pokud se během  podzimu k mančaftu vrátí další kvalitní hráči - Marek, Roman, Vláďa a Filip není důvod myslet na něco jiného než 1.místo !!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

názory

(miga, 3. 9. 2008 7:50)

Je to k nevíře, ale souhlasím se všema třema posledníma příspěvkama - do puntíku:-)

názor

(pižma, 2. 9. 2008 12:23)

plně souhlasím se Zdenem a částečně i s Cantonem. To jestli se postoupí nebo ne není důvod pro to abys končil s trénováním Michale. Jsme rádi že ses toho ujal, když Pepa odešel do Rapa a myslím, že to zvládáš dobře - výsledky jdou, dostávají šanci i mladí...pokud se nám uzdraví marodka a bude větší přetlak na lavce tak se tam holt budem střídat, od toho je to střídačka. Trochu mně štvou naše výkony pro oko diváka, myslím že je to i tím , že jsou marodi tvořiví hráči (Pařa, Filip), Marek ještě nemá registračku, taky to že není tlak na střed zálohy má za následek že já neběhám a Norek zase drží balóny

trenéři

(Cantona, 2. 9. 2008 10:49)

Pepi taky uznávám a jsme kamoši, nicméně je to trenér pro vyšší soutěž a hlavně pro mladší mančaft. Nemyslím si, že by se výkonost našeho mančaftu zvýšila kdybysme trénovali třeba 3x týdně. V našem věku po nedělním fotbale v pondělí sotva chodíme, v úterý už je to trochu lepší, ve středu lehce potrénujeme tak abysme do neděli byli zase fit a tak je to furt dokola. Navíc vícekrát trenovat je nereálné,hodně kluků směnuje, žijeme na vesnici, každej má svou práci, stavíme a opravujeme domy, máme malý děcka atd. Navíc nám velmi chybí funcionářské zázemí - nikdo z bývalých hráčů či fanoušků nechce dělat například vedoucího mužstva či hlavního pořadatele!!!!
Nicméně že jsem popsal realitu tak je neznamená že jako hrající trenér nemám ambice - letos nebo nejpozději příští rok chci IV. třídu vyhrát a aspoň částečně vrátit Ketkas tam kam podle mě patří. Pokud se mi to nepovede je jasné že odstoupím sám. Věřím ale, že náš klub důchodců na to stále ještě má!!!

Pepa

(Sid, 2. 9. 2008 10:25)

No, jelikož je to téma nadhozený na mě, tak tedy můj osobní názor
Že je v současné době trenérem hráč, určitě není ideální. Po výsledkové stránce to ale celkem jde. Obzvlášť s tím "domovem důchodců", co dneska máme - na druhou stranu vůbec neříkám, že ti starší jsou horší - právě naopak. Já Pepu velmi uznávám v oblasti tréninku a přípravy. Ale co se týká vedení zápasu, zásahů do sestavy, reakce na vývoj utkání - to mi občas nesedělo. Tedy - já bych v současné době asi trenéra neměnil. Ale je to především vaše věc. Taky se nemůžu nezmínit o jiné věci - kdybych hledal čím ten fotbal trochu popostrčit dopředu, tak bych to asi hledal v kolektivu. Tam by se ty třecí plochy mohly trochu otupit a táhnout víc všichni pospolu. Ne, že by to bylo nějak vyhrocený, to určitě ne, ale prostor tady určitě je.

???????????????

(orca, 1. 9. 2008 19:25)

Tak je před nama třetí kolo a je na čase,aby se probudili i ostatní střelci!Zatím se trefují jen ti od kterých se to čeká,ale to nevadí hlavně,že se daří mančaftu.
Můj poznatek do diskuse je ten,že by někdo mohl oslovit Pepi,jestli to s nama nechce ještě zkusit.Co vy na to pane Ošťádal?????

re Maš

(orca, 1. 9. 2008 18:51)

MaŠi,zajíci se počítají až po honu a do toho je ještě daleko.

Gratulace

(MaŠ, 1. 9. 2008 10:29)

Gratuluji k prvnímu místu v tabulce a dalšímu skvělému výsledku.

hodnocení hráčů

(Cantona, 1. 9. 2008 8:21)

Boris - chválím ho za dobrá vyběhnutí, uměl si zakřičet na obranu. Potřebuje se ještě vychytat, branku dostal z trestňáku když míč zaplaval.

Max - opět hlídal nejlepšího hráče soupeře, nebylo to sice tak bezchybné jako v Babicích, přesto nezklamal.

Miga - co se týče bránění téměř bezchybný, kdyby zlepšil rozehrávku a uklidnil by se byl by naším nejlepším hráčem.

Cantona - byly tam nepřesnosti v rozehrávce, do optimálního výkonu chybělo dost. Škoda hlavičky v závěru utkání - volalo to po gólu

Honza - hrál letos poprvé, chtělo to více přesnosti v rozehrávce. Občas se moc schovává, chce to víc se nabízet a chtít hrát.

Ori - bojoval, běhal od vápna k vápnu, při soupeřových brejcích sprintoval zpátky. Škoda žk v závěru poločasu, jinak bych ho nestřídal.

Norek - střídal skvělé chvíle s horšími - například druhý a třetí gól vybojoval on, ale také několikrát kličkováním ztratil balon. Ale to už je klasika, přesto je hodně platný.

Pižma - jak sám řekl už mu to moc neběhá, ale dal 2 góly v Babicích a 2 góly Lukovanům ( klidně mohli být i 4 ) Pokud budeš pokračovat v normě 2 góly na zápas máš to naplánovaný na 40 branek za sezonu. :-)

Žán - není to typ krajního halva jako Ori, co bude sprintovat od vápna k vápnu. Ale když dostane míč do nohy jeho přihrávka je většinou přesná. Obraná fáze dobrá, postrádal jsem více centrů. V závěru na stoperu nebyl tak jistý jako Miga.

Toga - muž zápasu, autor úvodních branek. O tom to je.

Laďa - kvalitní výkon, i když podobně jako Max zaostal za výkonem z Babic. Přesto dal zase branku a byl nebezpečný.

Čmelda - hrál druhou půli, kterou začal přihrávkou do autu. Občas vybíhal až k bekovi a nechával volného svého halva. Je sice unibverzál, více mu to ale sedí v útoku.

Vraník - 20 minut se proběhl na levé záloze a nezklamal. Jednou hezky přihrál Togovi.

Jara Nedbal - škoda že nehrává pravidelně, protože stále to je fotbalista.

hra

(miga, 1. 9. 2008 8:01)

Výsledek lahodí oku, bohužel jsme před domácími fanoušky předvedli nehezký fotbal (zejména celá obrana hrála nervózně a dělala zmatky). Lukovany byly z mého pohledu fotbalovější, ale jak už napsal Cantona - fotbal se hraje na góly a ty jsme dali. Je výborné, že zatím dáváme tolik branek - jen tak dál a doufám že už konečně po dlouhé době odjedem z Příbrami s plným počtem bodů. Ketkasu zdar!!