Jdi na obsah Jdi na menu
 


KETKOVICE - PŘÍBRAM 5 : 0 ( 2 : 0 )

20. 10. 2014

Vypjaté derby o "špici" tabulky si nenechaly uniknout kamery TV Nova a zavítaly na Nou Camp do Ketkasu. A že bylo na co se dívat, se mohou televizní diváci přesvědčit hned následující den, v pondělí, v hlavním zpravodajství televizních novin na Nově. Bohužel neukáznění diváci v zaplněných ochozech neustále vhazovali dýmovnice a tak byl přehled na hřišti trošku narušený hustou hmlou.  Možná je to štěstí, ale i tak si manažeři obou klubů dnes pro jistotu vypnou mobilní telefony, protože je očekávaný obrovský zájem o přestupy hráčů, abychom měli na jaře vůbec s kým nastoupit. Výprodej hráčů ovšem nepřipustíme, čímž zájemce předem varujeme.

Z oficiálního příbramského webu byla slyšet již dlouho před zápasem slova o důsledných přípravách a začátek zápasu tomu odpovídal. Hosté do toho vlítli naplno a vytvořili si pětiminutovou územní převahu. Náš soustředěný obranný blok je ovšem do žádných šancí nepustil a hra se vyrovnala. O efektivitě útočení jsme je ale přesvědčili my, když Ori první střelou pod víko probudil zaplněné tribuny. Mexické vlny oběhly několikrát stadión a radovali jsme se podruhé, když se televizním kamerám předvedl Pavel. Na hřišti jsme začali dominovat a vytvářeli jsme si fůru šancí. Pojišťovací gól nepřicházel, Tomovi gólman robinzonádou vyškrábl střelu z úhlu, Pavlík pálil o stošest, zvonily tyčky. Brankář hostů sice působil trošku nególmanským stylem a chytal především nohama, ale zlikvidoval několik tutovek, čímž držel příbramské akcie nahoře. A když se nám branka podařila vstřelit, začali hráči a realizační tým hostů horlivě upozorňovat hlavního sudího na předchozí signalizaci našeho pomezního rozhodčího o offsidu. Jejich námitky byly nakonec hlavním sudím vyslyšeny a Orkova rybička po vstřelené brance byla bezpředmětná. Opakovaný záznam na velkoplošné obrazovce na stadiónu není v době zápasu povolen a tak je Emilovi vyhlášena doba hájení do dnešních televizních novin  

Do druhé půle jsme šli s cílem rychle vstřelit třetí branku a nedopustit zdramatizování. Vystrašila nás krásná střela hostů směřující do vinglu, kterou Dlabáček pěstmi nazdvihl nad břevno.  My ale pokračovali v dalším vytváření šancí a Borisem a Brkinem jsme zápas definitvně rozhodli. Rukavicu dovršil Dušan, když lobem alá Poborský uzavřel gólový účet. Hosté byli v samém závěru blízko čestnému úspěchu, ale tentokrát jim nebylo přáno a dnes asi nejlepší defenzivní hráč v naší sestavě, Buďa, vytáhl dělovku hostů hlavičkou na spojnici tyče a břevna.

 

A jak to viděli soupeři ???

Před televizníma kamerama debakl

Neděle 19.10.2014 v 15.00h

Ketkovice : Sokol Příbram na Moravě  5:0 (2:0)

V zápase, od kterého jsme očekávali, že se konečně odrazíme ode dna tabulky, jsme předvedli absolutní nekvalitu. Soupeř byl u všech balónů dřív, neměli jsme důraz, nahrávku, zakončení. Plnění pokynů, které nám trenér naordinoval, bylo zřejmě pro většinu hráčů nadlidským výkonem. Bohužel je velká škoda, že na zápas, kde skutečně o něco hrajeme, tak máme tak velkou absenci, bohužel se hráči ani nenamáhají omluvit. S takovýmto přístupem to nepůjde a budou se muset přes zimu udělat nějaká opatření.

Ketkovice nám ukázali, jak je to jednoduché. Předvedli velkou efektivitu, kdy prakticky z každé střely dali góla, případně velice nebezpečně ohrozili naši branku. Je taky třeba říct, že nám neseděla jejich příliš tvrdá hra, protože značná část našich se této hře nedokázala přizpůsobit.

Budou se muset všichni hráči nad sebou zamyslet, jestli chtějí předvádět takovéto výkony, protože je to ostuda nejen Příbramě, ale především jich samotných. A tím spíš, že tento zápas natáčela televize a krátký šot ze zápasu bude v pondělních televizních novinách = celorepubliková ostuda :-D

Jediným pozitivem tohoto zápasu snad je, že televize Nova nám slíbila zaslání záznamu utkání. Bude dobré, aby každý tento záznam zhlédl a usoudil, zda na hřišti odvádí maximum, či je tam jenom do počtu.

Dál tento zápas nemá cenu rozebírat, byl to náš nejhorší výkon na podzim a bohužel příští zápas nás čekají Vysoké Popovice, což bude úplně jiný level, než Ketkovice. Snad toto utkání s jasným lídrem výsledkově zvládneme se ctí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hvězdy

(šaraj, 24. 10. 2014 20:42)

neuvěřitelné herecké výkony:-)